Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaften

Klokken tolv på både julaften og nyttårsaften har familien vår spist mølje i mange generasjoner. Vi koker kraften på ribba og f.eks. rull eller annet julepålegg som skal lages. Det er viktig å skumme godt av, så møljekraften blir klar og delikat. Tilbehøret er møljebrød, som er et tykt flattbrød. Vi får kjøpt det i matbutikkene på østlandet, men jeg vet ikke hvor lett det er å få tak i i andre deler av landet. Noen serverer ribbefett til mølja, men det har ikke vært en tradisjon i vår familie. Mølja nytes selvfølgelig med øl og aquavit. Hvert år kommer praten rundt bordet inn på hvorvidt mølja i år er den beste noen sinne.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg