Hvis du er glad i pepper, er dette en vinner, men du kan tilpasse retten til din peppersmak.
4 kyllingfileter i strimler
1 rød paprika i strimler
1 løk i strimler
2 hvitløksfedd finhakket
5 vårløk, strimlet
3 ss raps eller solsikkeolje
Sausen:
3 ss light soyasaus, eller vanlig, om du ikke finner light i butikken
3 ss honning
2 ss østerssaus
1/2 dl vann
1,5 ss kinesisk risvin eller sherry
2 ss svart pepper grovmalt eller finhakket
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett til side.
Varm oljen i en wok eller sautèpanne, du vil ha den skikkelig varm.
Når oljen er varm, freses kyllingen i ca. 4-5 minutter i den. Ta kyllingen ut av woken/panna og sett til side.
Tørk ut av woken/panna, varm ny olje og fres grønnsakene i 2 minutter. Ta dem ut av woken/panna og sett til side.
Tørk ut av woken/panna igjen, hell sausen oppi og la det koke til den er redusert til en klebrig karamelllignende substans. Tilsett kyllingen og grønnsakene og bland godt over varmen i ca 2 minutter til sausen dekker kjøttet. Sjekk at kyllingen er gjennomkokt.
Server med kokt ris.