Elggryte

Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høstrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800-900 g elgkjøtt i store terninger

200 g bacon, grovhakket

200 g sopp

2 løk i båter

2 ss smør

4 laurbærblader

4 nellikspiker

3 ts tørket timian

8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond

6 gulrøtter i skiver

1/2 sellerirot i terninger

1 persillerot

5 dl fløte

2 ss tyttebærsyltetøy

½ salt

1 ts pepper

Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.

Tilsett krydderet og kraften og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet. La det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.

Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Serveres med kokte poteter eller potetmos.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg