Tunfisktataki

Tunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kan dette være den perfekte retten for deg. Om du skal ha gjester, er den også perfekt, siden den kan lages klar noen timer i forveien og settes kaldt så lenge. Denne oppskriften er passe til 4 forretter.

Tataki:

300 g tunfiskfilet

1 dl sesamfrø

1 potte frisk koriander

Nøytral olje til steking

Ponzusaus:

1/2 dl soyasaus

1/2 dl hoisinsaus

2 ss flytende honning

1 lime, saften

2 ss riseddik

2 ss revet ingefær

1 finhakket chili

2 finhakkede hvitløksfedd

5 ss hakket koriander

Til servering:

1 fennikel

Sitronsaft

Limebåter

Frisk koriander

Bland sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt og la den stå i noen timer, så smakene får satt seg.

Skjær fisken i pene stykker (se bildet). Fres fisken raskt på hver side, den skal være rå i midten.

Hell litt av ponzusausen over på en flat tallerken og sesamfrø på en annen. Vend fisken i sausen, og deretter i sesamfrøene. Skjær i serveringsbiter.

Skjær fennikel i fine serveringsbiter og risle over litt sitronsaft. Legg en remse med fennikel på hver tallerken. Dander fisken på fennikelen. Dryss over litt frisk koriander. Server sausen ved siden av, i en liten bolle.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg