Gul laksecurry fra Thailand

Jeg er veldig glad i thaimat. Her har jeg laget en curryvariant med laks. Du kan erstatte laksen med andre faste fiskeslag eller med kylling eller svin.

Denne oppskriften er passe til 4 personer:

600 gram laksefilet

2 ss olje

1 glass gul currypasta

2 løk i strimler

2 røde paprika i strimler

1 pose babyspinat

2 bokser kokosmelk, 400 ml

2 ss fiskefond

2 ts fishsauce

1 ts sukker

Stek løken myk i olje på middels lav varme i en wok eller stor stekepanne.

Tilsett i currypastaen, og rør til det lukter godt, cirka et minutt.

Tilsett fond, fishsauce, kokosmelk og sukker. Tilsett laksen i terninger, spinat og paprika. Rør rundt og legg på lokk. La det trekke i noen minutter, til fisken er gjennomkokt.

Serveres med ris eller nudler.

Siste innlegg