Bibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg med det de ønsker. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Toppingene:
600 g oksefilet i tynne skiver
Olje til stekingen (raps eller en annen nøytral olje)
4 hviløksfedd, finhakket
2 gode never friske bønneskudd
4 ss soyasaus (skal fordeles)
2 ss sesamolje (skal fordeles)
2 dl gulrøtter i tynne strimler (julienne)
1 squasj, delt i tynne strimler
1 pose frisk babyspinat
1 pk sopp i skiver (helst shiitake, men kan bruke aromasopp eller sjampinjong)
4 egg
2 ss rista sesam frø
Fres kjøttet i olje, med salt, pepper, og 1 ss soyasaus og 1 ss sesamolje. Sett til side og hold det varmt.
Kok bønnespirene i vann i 5 minutes. Hell av vannet og legg dem i en egen bolle Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasauce og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.
Fres gulrøttene i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.
Fres squasjen i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.
Fres spinaten i en ts vann til vannet har fordampet, ca 4 minutter. Legg den i en egen bolle. Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasauce og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.
Fres soppen med 1 ss soyasaus, til den er brunet, ca. 6 – 8 minutter.
Kok 4 speilegg, i litt sesamolje, dryss på salt and pepper, sett til side.
Risen:
2 kopper ris
2 kommer vann
2 ts risvineddik
1 ts salt
Bland alle ingrediensene og kok til risen er mør og vannet har fordampet
Koreansk saus:
2 ts gochujang (fås i velassorterte asiatiske butikker)
1 ts sesamolje
1 ts sukker
1 ts vann
1 ts eplesidereddik
1 ts hvitløk, finhakket
Bland alle ingrediensene og sett til side.
Når dere skal spise:
Porsjoner risen i 4 boller.
Velg toppinger etter eget ønske.
Topp hver bolle med et egg og ristede sesamfrø.
Hell over litt saus.
Nyt!