Perfekt ribbe

Ribbe er en litt spesiell utfordring hjemme hos oss. Jeg MÅ koke ribba, for å få mølje og mannen min MÅ ha sprø svor. Jeg fulgte en oppskrift en gang, for å få sprø svor på den kokte ribba, med en popcorneffekt som resultat. Nesten all svoren satt fast i toppen av komfyren og der gjorde den ikke særlig nytte. Heldigvis har vi pyrolyse, så etter en runde med det, var svoren forvandlet til grå aske, som lett kunne fjernes.

Etter dette har vi kjøpt og lagt to ribber hver jul. Her er oppskriften på den perfekte ribba med sprø svor.

Ribbe

Salt

Pepper

1/2 ltr vann

1/2 ltr mørkt øl

1 hvitløk, delt i fedd

2 stjerneanis

1 hakket gulrot

5 nellikspiker

1 kanelbarkebit

2 løk i båter

Gni inn ribba med salt på svoren, og salt og pepper på den andre siden.

La ribba ligge kaldt i tre døgn, med svorsiden opp, tildekket med plastfolie.

Pass på at det ikke kommer pepper på svorsiden, siden svidd pepper ikke er godt.

La ribba ligge i en time i romtemperatur før steking. Legg den i en langpanne med svorsiden opp, tilsett vann og øl.

Tilsett hvitløk, stjerneanis, gulrot, nellikspiker, kanelstang og løk.

Legg en liten ball med sammenkrøllet aluminiumsfolie under ribba slik at kraften renner av. Pakk langpannen inn med flere lag aluminiumsfolie slik at det blir helt tett. Damp ribba i 45 min på 240 grader på varmluft. Ta ut ribba og fjern aluminiumsfolien, sett ovnen på 85 grader med over og undervarme. Stek ribba i 6 timer. En time før ribba skal være klar, setter du ovnen på 240 grader og varmluft, da skal du få en fin sprø svor. Ta ut ribba når svoren er klar, la ribba hvile før servering.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg