Estragonkylling

Kylling og estragon er en nydelig kombinasjon, som jeg har lagt ut i mange varianter på bloggen. Her kommer en med hvitvin- og fløtesaus. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 

2 ss smør

6 kyllingfilet delt i 2

1 pk aromasopp i skiver

1 pk sjampinjong i skiver

2 store løk i båter

4 fedd hvitløk, finhakket

4 dl hvitvin

½ dl kyllingfond

2 laurbærblader

1 potte estragonblader

7 dl fløte

Lys maisennajevner

1 neve finhakket kruspersille

 

Brun kyllingfilet, sopp, løk og hvitløk i smør. Tilsett hvitvin, fond, laurbær og estragon. La det koke inn til halv væskemengde. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter. Jevn med maisenna og rør inn persille.

Sever med valgfrie grønnsaker og poteter. Jeg har brukt potetmos her, men båtpoteter smaker nydelig til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg