Kyllingfilet kan brukes på mange måter. Denne varianten er panert i reven parmesan og serveres med hjemmelaget salsa, en kald urtesaus og båtpoteter.
4 store kyllingfileter
3 eggeplommer
2 dl revet parmesan
1 ts paprikapulver
1/2 ts kajennepepper
3 ss vann
3 ss hvetemel
1/2 ts salt
1/1 ts pepper
Rør sammen eggeplomme, parmesan, paprikapulver, kajennepepper og vann. Bland melet med salt og pepper. Snu først kyllingfiletene i melblandingen og deretter i eggeblandingen. Legg filetene i en ildfast form, som er rislet med olje. Bak i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. Sjekk at de ikke er rosa.
Tomatsalsa:
4 tomater i små terninger
1/2 slangeagurk i små terninger
1/4 finhakket rødløk
2 ss finhakket bladpersille
Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper
Basilikumsaus:
2 dl kesam
2 dl finhakket basilikum
1 fedd finhakket hvitløk
Rør sammen sausen og smak til med salt.
Serveres med båtpoteter, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1470374416_deilig_reinsdyrbiff_m.html