Denne retten er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Jeg starter med potetene, siden de tar litt tid.
Skyll og vask 6 bakepoteter og skjær dem over på langs. Legg dem med skjæreflaten ned, på et bakepapir rislet med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er myk. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med 4 finstrimlede vårløk, 2 cm hvitløk fra tube, 200 g stekte baconterninger, 1 boks creme fraiche og 1/2 dl fløte. Smak til med salt og pepper. Legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Gratineres på 200 grader i ca. 15 min, til osten er gyllen på toppen.
Sausen lager du ved å steke 2 strimlede løk i smør. Hell løken over i en kjele. Stek 1 pk skivet sjampinjong i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Skjær paprika i terninger, du kan gjerne blande flere farger og legg den i kjelen. Hell på 1/2 ltr. fløte og tilsette 1 dl. soyasaus. Kokes til sausen har passe konsistens.
Indrefileten har fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.
Så godt det så ut! 🙂
Mmm, dette så veldig, veldig godt ut!
Nam, det så digg ut! 😀