Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter har etterhvert blitt en klassiker , er enkel å lage og passer til mye.

10 poteter skjæres i tynne skiver og legges i lag med 3 fedd finhakket hvitløk, litt salt og pepper i en smurt ildfast form. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over reven ost, gjerne vellagret og flere slag. Stek i ca. 20 minutter til, til osten er gylden.

Jeg varierer ofte med å ta i f.eks. finstrimlet løk, purre, persillerot, chili eller sopp. Det er bare å bruke fantasien, for det er uendelig med muligheter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg