Jeg ble inspirert til å lage denne retten en gang vi var i leiligeten i Spania, av alle ting. Den er enkel å lage, siden alt legges i samme form, som enkelt settes på bordet ved servering. Denne oppskriften er passe til 4-6 personer, avhengig av størrelsen på kyllingen.
1 kylling
Persillekvister
1 sitron i store terninger
8-10 poteter i tynne skiver
1 pk skivet sopp
4 strimlede løk
4 store gulrøtter i tynne skiver
1 pastinakk eller sellerirot i terninger
2 dl kyllingkraft, eller vann + fond
1 dl hvitvin
4 finhakkede hvitløk
2 laurbærblader
Salt og pepper
1 glass kapers
1 neve finhakket bladpersille
1 sitron i halve båter
Legg poteter, gulrøtter, sellerirot og løk i en stor ildfast form, smurt med litt olje. Bland hvitvin og kylingkraft med krydderet og hell det over. Sett i ovnen på 200 grader i ca 1 time.
Fyll kyllingen med sitronterninger og persillekvister (dette skal ikke spises). Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og gi den et dryss med salt og pepper.
Stekes i 30 minutter, før kyllingen snus og stekes videre i 30 minutter til. Bruk en øse og hell over kraft ca. hvert 15. minutt.
Sjekk med en spiss kniv inn i låret på kyllingen. Dersom kraften som kommer ut er rosa, må retten få noen minutter til i ovnen, til kraften er blank. Dryss over litt finhakket persille før servering. Del opp kyllingen og server den sammen med grønnsakene og den deilige kraften.
Ser utrolig godt ut! Dette må jeg prøve, 🙂
mmm den så super god ut!!