hits

Appelsinkylling

Denne deilige og sprøe appelsinkyllingen fra Kina, er skikkelig kosemat

Vi lager den ofte på sommeren, siden den skal fritteres, så vi kan gjøre det på utekjøkkenet. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

 

1 kg kyllingfilet

1 ss salt

1 ts pepper

2 dl maismel

9,5 dl hvetemel

1 egg

3,5 dl vann

2 ss nøytral olje

Kyllingen deles i terninger. Bland resten av ingrediensene og legg i kyllingen og la det hvile i 30 minutter. Varm frityrolje og legg i litt og litt av kyllingen. Friteres til det få gyllen fin farge.

 

Sausen:

2 ss nøytral olje

1/2 ts chiliflak

1 ts fersk, malt ingefær

2 ss hvitløk

1 dl sukker

1 dl brunt sukker

1 dl appelsinjuice

1 dl eddik

4 ss soyasaus

4 ss vann + 4 ss maismel til jevning

Bland alle ingrediensene (utenom jevningen) til sausen i en sautepanne eller gryte. La det koke i noen minutter, før jevningen røres sammen og tilsettes under røring. La det koke et par minutter til, før kyllingen tilsettes.

Serveres med ris eller nudler og en deilig salat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar