hits

Brownieskjeks med peanøttsmørkrem

Disse kjeksene er glutenfrie. Du kan bytte ut rismelet med hvetemel å få vanlige kjeks. Kjeksene kan gjerne spises alene, eller sammen med en deilig dessert, som f.eks. iskrem, eller du kan fylle dem med den deilige peanøttsmørkremen.

350 g hakket, mørk sjokolade

40 g smør

2 egg

150 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

1 klype salt

35 g rismel

¼ ts bakepulver

Smelt 200 g sjokolade og smør over vannbad. Visp egg, sukker og vaniljeekstrakt i 15 minutter. Tilsett siktet hvetemel, bakepulver, salt og resten av sjokoladen og bland alt godt sammen. La røra hvile i romtemperatur i 10 minutter slik at den blir litt fastere. Sett røra på et bakepapirkledd stekebrett med en spiseskje. Sett dem med litt avstand, for de flyter litt ut ved steking. Stek dem i cirka 8-10 minutter på 180° grader. Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du avkjøler dem videre på rist.

Kjeksene kan fint nytes som de er. Eller fyll dem med peanøttsmørkrem

  

 

Peanuttsmørkrem:

160 g melis

280 g  peanøttsmør

80 g mykt smør

1 ts vaniljeekstrakt

Ca 0,8 dl kremfløte

Miks alt godt sammen, så det blir luftig, unntatt kremen. Miks inn krem, til det får en passe kremet konsistens. Smør kremen på kakene og kos deg.

 

Én kommentar

Skriv en ny kommentar