hits

Blomkål- og gulrotpurè

Denne purèen passer til både kjøtt og fisk.

4 gulrøtter skrelles og deles i skiver

1/2 blomkål, fjern vlader og det groveste på stilken, deles i biter

Fløte, til det dekker

2 ss grønnsaksfond

Pepper og ev. salt

Gulrøttene og blomkålen legges i en kjele. Hell over fløte til det nesten dekker. Tilsett fond og et lite dryss pepper. Kok langsomt opp, så ikke fløte brenner seg. Kok til grønnsakene er møre. Kjør til en jevn masse og smak til om den må ha salt og ev. mer pepper.   

Skrell og del

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv