hits

Bibimbap

Bibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg med det de ønsker. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

 

Toppingene:

600 g oksefilet i tynne skiver

Olje til stekingen (raps eller en annen nøytral olje)

4 hviløksfedd, finhakket

2 gode never friske bønneskudd

4 ss soyasaus (skal fordeles)

2 ss sesamolje (skal fordeles)

2 dl gulrøtter i tynne strimler (julienne)

1 squasj, delt i tynne strimler

1 pose frisk babyspinat

1 pk sopp i skiver (helst shiitake, men kan bruke aromasopp eller sjampinjong)

4 egg

2 ss rista sesam frø

Fres kjøttet i olje, med salt, pepper, og 1 ss soyasaus og 1 ss sesamolje. Sett til side og hold det varmt.

Kok bønnespirene i vann i 5 minutes. Hell av vannet og legg dem i en egen bolle Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasauce og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.

Fres gulrøttene i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.

Fres squasjen i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.

Fres spinaten i en ts vann til vannet har fordampet, ca 4 minutter. Legg den i en egen bolle. Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasauce og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.

Fres soppen med 1 ss soyasaus, til den er brunet, ca. 6 - 8 minutter.

Kok 4 speilegg, i litt sesamolje, dryss på salt and pepper, sett til side.

 

Risen:

2 kopper ris

2 kommer vann

2 ts risvineddik

1 ts salt

Bland alle ingrediensene og kok til risen er mør og vannet har fordampet

Koreansk saus:

2 ts gochujang (fås i velassorterte asiatiske butikker)

1 ts sesamolje

1 ts sukker

1 ts vann

1 ts eplesidereddik

1 ts hvitløk, finhakket

Bland alle ingrediensene og sett til side.

 

Når dere skal spise:

Porsjoner risen i 4 boller.

Velg toppinger etter eget ønske.

Topp hver bolle med et egg og ristede sesamfrø.

Hell over litt saus.

Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv