hits

Tunfiskbiff med potetmos og "gremolata"

Jeg er veldig glad i tunfisk. Jeg kan love at den ferske er noe helt annet enn den du får kjøpt på boks. Den ferske har nesten en kjøttaktig konsistens og smaker nydelig.

Beregn 200 - 250 g tunfisk per person. Krydre den med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.

Du finner oppskrift på en potetpurè  her:

http://aperitivo.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html

Jeg har tilsatt en neve finhakket gressløk i tillegg.

Til gremolataen blandes 1 finhakket potte dill, 1 finhakket potte persille og 2 fedd hvitløk med 1 glass kapers og 2 finstrimlede vårløk. Tilsett 2 dl mangoeddik, 1 dl sitronolje og 1 dl olivenolje. Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til fisken og potetmosen er klar.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv