Laksesandwich med sennepssaus, sylta grønnsaker og båtpoteter

Denne lunsjretten er en av mine favoritter. Det er viktig å bruke et godt brød, f.eks. landbrød. Oppskriften er beregnet til 1 persjon, så her er det bare å gange opp.

Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Siden de sylta grønnsakene bare blir bedre av å få trekke litt, er det smart å starte med dem tidlig også. De kan gjerne lages dagen i forveien også. Du finner oppskriften her:

http://aperitivo.blogg.no/1505113542_agurk_og_gulrotsalat_deilig_tilbehr_til_fisk.html

Det neste som er smart å gjøre er sausen. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig, men den smaker mye bedre hjemmelaget. Du finner oppskrift på sausen her:

http://aperitivo.blogg.no/1505113448_sennepssaus_til_rykelaksgravlaks.html

Skjær 2 skiver brød og rist dem i varm stekepanne, tilsatt olje og et par fedd hvitløk, til de blir gylne.

Krydre 200 g laks med fiskekrydder og stek den i smør i en annen panne, til den er nesten gjennomstekt, men ikke helt.

Legg 1 brødskive på en tallerken, legg på salat, med laksen oppa og den andre skiva på toppen. Spidd sanwichen med et lite grillspyd i tre, med den spisse enden opp. Tre på en sylta agurkskive, tomater og en limebåt.

Legg på poteter og de sylta gulrøttene. Sett på en bolle med litt sennepssaus. Pynt med litt god rogn og dill og server.   

 

3 kommentarer

elisebr

16.09.2017 kl.10:51

Så nydelig og godt det så ut! :)

Siv Ellen

16.09.2017 kl.12:28

elisebr: Takk ?? Ønsker deg en flott dag!

elisebr

16.09.2017 kl.12:31

tusen takk :) Ønsker deg å en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits