Twixiskake

De fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god, vil du garantert like denne iskaka, som består av en kjeksbunn, en karamellis og sjokolade rislet over toppen. 


 

Om du ikke får tak i dulce de leche, kan du kjøpe søt kondensert melk og koke den i vann i 3 timer. Du finner oppskrift på den her:

http://aperitivo.blogg.no/

Denne oppskriften passer til 8-12 personer, avhengig av hvor storspiste dere er:

 

 

Kjeksbunn:

200 g Digestivekjeks

100 g smør

Knus kjeksen fint. Smelt smøret og bland det godt sammen. Trykk blandingen ut i en springform, dekket med bakepapir. Settes i fryseren til isen skal oppi.

Karmellis:

400 dulce de leche

1 dl kremfløte

5 dl melk

1 god klype salt

 

Varm dulche de leche og fløte langsomt i en kjele, til karamellen har smeltet. Ta kjelen av plata, tilsett melk og salt og sett blandingen kaldt. Kjør blandingen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør hver halvtime, til den er halvstiv, før du heller den over kjeksblandingen. Sett i fryseren igjen og la isen ble helt frossen.

Sjokoladen:

100 g melkesjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad. Bruk en teskje til å risle det over isen. Fyll teskjeen med sjokolade og slipp den fra litt høyde, mens du beveger hånden frem og tilbake over isen.

Sett isen tilbake i fryseren, ta den opp noen minutter før den skal spises, løsne den fra formen og legg den på fat.

  

 

 

2 kommentarer

hverdagslivetivollen

06.08.2017 kl.08:05

wow <3

elisebr

06.08.2017 kl.10:48

Så nydelig og god den så ut! :) Elsker twix! :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits