Kveitesuppe

Denne suppa ble til pga. rester av en kveitemiddag.  Om du har rå kveite, må den ligge lenger i suppa, så den blir ferdigtrukket.

1 gulrot i små terninger

2 finhakkede hvitløksfedd

2 finstrimlede vårløk

1 dl hvitvin

2,5 dl fiskekraft

1/2 boks rømme

1 ts safran

5 dl melk

2,5 dl fløte

Salt

Pepper

200 g kveiterester

50 - 100 g ferdigpillede reker

Fres gulrot, hvitløk og vårløk i litt smør, Tilsett 1 dl hvitvin og kok ned til det halve. Tilsett fiskekraft, rømme, fløte, safran og melk. Kok opp, tilsett kveita og la den bli varm. Smak til med salt og pepper. Tilsett rekene, rør rundt og server, gjerne med godt brød til.

Du finner oppskrift på deilig grytebrød her:

http://aperitivo.blogg.no/1483264489_.html

Du finner flere spennende og smakfulle supper her:

http://aperitivo.blogg.no/supper.html

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits