Pad thai med kylling

Dette er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.

Denne oppskriften er passe til 4 personer.

 

 

Du starter med sausen, som består av:

4 ss tamarindpaste

12 ss vann

8 ss fishsaus

8 ss brunt sukker

4 ss soyasaus

Alt røres sammen og settes til side.

 

Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til 1 pakke glassnudler (til 4 pers.). La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og sette dem til side.

 

4 finstrimlede kyllingfileter

5 ss rapsolje

4 fedd finhakket hvitløk

2 egg

100 g bønnespirer

6 finstrimlede vårløk

100 g peanøtter eller cashewnøtter

2 ts chiliflak

Varm rapsoljen i en wok på middels varme. Tilsett kyllingfilet og hvitløk og la det surre i oljen til kyllingfileten er nesten gjennomstekt, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre.

Tilsett bønnespirer, nudler, saus, vårløk, peanøtter/cashewnøtter og chiliflak. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.

 

Du finner flere spennende oppskrifter fra Thailand her:

http://aperitivo.blogg.no/thai.html

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits