Dulce de leche

Dulce de leche er karamellisert melk som smaker fantastisk godt. Du kan bruke den på havregrøten eller på brødskiva eller som tilbehør til dessert. Du trenger bare en boks søtet kondensert melk og en kjele med vann. 

Dulche de leche kommer fra Sør-Amerika og betyr «melkesyltetøy». Den finnes mange forskjellige varianter, med f.eks. vanilje og kanel. Jeg synes det er godt med litt havsalt i.


 

Du setter hermetikkboksen i en kjele og fyller opp med vann. Deretter lar du den bare koke, men du må huske å fylle på vann hver halvtime så ikke kjelen koker tørr.

For å få en saus som passer godt på f.eks. is holder det å koke i to timer. For å få en mer karamellignende konsistens, må du koke i tre timer. Etter fire timer blir den så hard at du må kutte det ut av boksen. Det blir også godt, men da blir det som en slags hard karamell, som f.eks. smørbukk.

 



 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits