Smørdampede sukkererter, minigulrøtter og vårløk

Smørdampede grønnsaker smaker godt og man heller ikke masse næring i vasken, sammen med kokevannet. Denne blandingen med gulrøtter, sukererter og vårløk, passer ekstra godt til fiskeretter.



Start med å smelte 2 ss smør i en kjele. Legg i gulrøttene, rensede sukkererter (fjern strengen, ved å ta tak med kniven i den ene enden og dra den av) og litt salt. La det dampe under lokk i 5 minutter, mens du rører av og til. Tilsett strimlet vårløk og la den dampe med i 1 minutt. Hell blandingen over i en bolle og server.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits