Tonkatsu er en nydelig japensk rett. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke svinekoteletter.
Svinefilet: Pisk sammen 2 egg med 2 ss olivenolje. Del 800 g svinefilet i tommetykke skiver og bank skivene flate. Krydre dem med salt og pepper, vend dem i 100 g rismel, så i eggeblandingen og tilslutt i 200 g kokosmel. Stek dem i en panne med olje, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får lekker gylden farge.
Kålsalat: Snitt 1 kålhode fint. Skær topp og bunn av 1 grapefrukt og skjær av skallet. Skjær ut filetene og legg dem i en skål. Pres saften ut av ?skroget?. Masser kålen med litt salt og grapefruktjuicen. Smak til med Mirin og salt. Vend inn grapefruktfiletene inn i kålen. Dryss over sesamfrø.
Tonkatsusaus: Bland 40 g tomatpuré, 2 ss. Worcestershiresaus, 1 ss soyasaus, 1 ss Mirin, 1 ss sukker, 1 ss dijonsennep og 1 fedd finhakket hvitløk. Smak om det må ha mer soyasaus eller Mirin.
Servering: Anrett med ris i bunnen, så svinefiletene. Hell saus over og server salaten ved siden av.
så godt det så ut! 🙂