Moussaka med tzatziki og gresk salat - kosemat fra Hellas

Til moussaka brukes lammekjøttdeig. På Meny maler de det gjerne til deg i ferskvaredisken, men om du ikke får tak i, kan du bruke karbonadedeig.



 

Stek 600 g kjøttdeig av lam, 3 finhakkede løk og 3 fedd finhakkede hvitløk i litt olje. Tilsett 1 bunt finhakket bladpersille, litt lammefond eller en buljongterning. Tilsett 1 boks grovhakkede hermetiske tomater (helst Mutti), 1 neve finhakket, frisk basilikum, 1 1⁄2 ts malt kanel, 1 ts pepper og 3⁄4 ts salt. La det koke lenge, gjerne 1 time.  

Skjær 4 auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene utover på et brett, dryss over 3 ts salt og la dem ligge i minst 15 minutter. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Pensle med 2 ss olje, og brun dem godt på begge sider i en varm stekepanne.

 

Den hvite sausen lages av 3 ss margarin, som smeltes. Rør inn 4,5 ss hvetemel og spe med ca 6 dl melk. Sausen skal være god og tykk. Tilsett 3⁄4 ts salt, 1/2 ts malt hvit pepper og 3 egg.

Legg aubergine, kjøttsaus, hvit saus og gulost (gjerne vellagret) lagvis i en smurt, ildfast form. Strø også revet ost på toppen. Stek på 200 grader i ca. 45-60 minutter. Legg, om nødvendig, folie over så osten ikke blir brent.

Serveres med tzatziki, gresk salat og godt brød.

Gresk salat lages av 1 rødløk i ringer, 1 agurk i terninger, 2 tomater i terninger, 200 g fetaost i terninger, 1/2 potte finhakket fersk oregano, 1,5 dl god oliven i skiver. Dressing av  1/2 dl olivenolje, 1 ss rødvinseddik og litt pepper helles over.

Du finner oppskrift på tzatziki her:

http://aperitivo.blogg.no/1469019110_solskinn_og_sommerfer.html

https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits