Steam buns – Gua bao

Steam buns eller gua bao kommer opprinnelig fra Kina, men brukes over store deler av østen og fylles gjerne med langtidsstekt kjøtt.

60 g smør

2,5 dl melk

2 ts tørrgjær

60 g sukker

450 g mel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Hell smør, melk, sukker og gjær i en bolle eller i kjøkkenmaskinen og rør til gjær og sukker er oppløst. Rør inn mel, bakepulver og salt og elt godt sammen til du har en glatt og jevn deig. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt rapsolje. Dekk med plastfolie og la det heve i minimum 2 timer.

Elt deigen på nytt, del den i 16 like store deler, som rulles ut til små boller. Dekk bollene med plastfolie, og la dem heve i 1 time til.

Klipp ut 16 ark på 10 x 10 cm, av bakepapir.

 

Kjevle bollene ut til avlange emner, smør litt olje på den ene siden og legg den ene halvdelen over den andre. Legg dem over på en bit med bakepapir og dekk med plastfolie. La dem heve i 30 minutter.

Bruk en dampkjele, bambuskoker eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen (vannet skal ikke nå opp til risten). Legg bunsene på rista, legg på lokk og damp dem i ca. 4 minutter, eller til de har blåst seg opp og er gjennombakte. Løft bunsene over på et fat og dekk til med et fuktig oppvaskhåndkle så de holder seg varme til servering. Når alle bunsene er klare, kan de oppbevares i oppvaskhåndkledet i dampkjelen til de skal brukes.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg