Denne rullekaken er nok min favorittrullekake. Den kan serveres både som dessert og som en kake til kaffen.
3 egg
1,5 dl sukker
100 g hasselnøtter
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
Fyll:
4 dl kremfløte
2 ss sukker
2 bananer
100 g firkløver
Pynt:
bananskiver
grovhakket sjokolade
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Mal nøttene i en hurtigmikser.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen sammen med de malte nøttene. Bre røren utover i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
Legg bakepapir på benken og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
Pisk fløte og sukker til krem. Bre kremen over kaken og spar litt til å dekke rullekaken med til slutt. Legg på bananskiver og dryss grovhakket sjokolade over. Spar litt til å pynte kaken med.
Rull sammen kaken og sett den på et fat. Smør på resten av kremen, dryss over sjokolade og sett den kjølig til rett før servering. Pynt med bananskiver.
Denne er min families favorittkake og den blir bakt fleire ganger i året. Samme oppskrift og vi kaller den Dronningens juvel . Eg dekker den med en blanding av sjokolade og nøtter malt på nøttekvern ! Det gjer at fløten holdes mjuk lenger.
Det står mel, men i oppskriften nevnes ikke mel, kun potetmel. Er det kun potetmel og bakepulver i bunnen?
Melet er potetmel 😊