Rødkål

Rødkål smaker godt til julemat, men er også utmerket tilbehør til f.eks. Kjøttkaker, and, kalkun eller gås. Denne spesielle varianten, med deilig krydder, er min favoritt. Dersom du ikke har tilgang på ribbefett, kan du bruke andefett eller smør.

1 rødkål, finstrimlet

3 røde epler, skrelt og skåret i terninger

5 dl rødvin

2 dl rødvinseddik

4 dl appelsinjuice

1 dl solbærsaft

2 dl rosiner

2 dl tørkede fiken i små terninger

1 stjerneanis

4 nellik

1 ts allehånde

1 stk kanelstang

1 løk

100 g ribbefett

5 dl møljekraft eller vann og kyllingfond

Salt

1 dl demerasukker

Pepper

Legg kål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La det ligge i minimum en time, men helst over natten.

Fres finhakket løk i ribbefett, tilsett rødkålblandingen og kraften. La det småkoke til kålen er ferdig kokt, ca 2 timer. Smak til med salt, pepper og sukker.

 

Følg med på Facebook

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg