Jeg synes alltid det smaker godt med pasta og det er så mange muligheter for variasjon. Denne pastaretten smaker godt både for liten og stor og oppskriften er passe til 4 personer.
2 sjalottløk
1 pk sopp i skiver (f.eks. sjampinjong eller aroma)
1 fett finhakket hvitløk
¾ ltr. fløte
1 ss kyllingfond
60 g reven parmesan
1 boks erter
1 finstrimlet vårløk
1 ts oregano, tørket
1 ts basilikum, tørket
1 ts italiensk krydderblanding
1 neve finhakket bladpersille
400 g laks i terninger
Salt og pepper
Finhakk løken og fres den i 1 ss smør. Tilsett soppen og hvitløken og fres det sammen med løken. Tilsett krydder, fløten, kyllingfond og osten. La det koke til fløten tykner. Tilsett resten av ingrediensene og la det trekke i noen få minutter, til laksen er klar. Smak til med salt og pepper.
Serveres med pasta etter eget ønske og en persillekvast til pynt.