Kylling og bok choy i teriyakisaus

Denne nydelige, japanske retten er rask å lage. Jeg deler opp alt før jeg starter stekingen. Oppskriften er passe til 4 personer.

Teryakisaus:

2 ss riseddik

2 dl soyasaus

1 dl flytende honning

2 ss revet, fersk ingefær

4 fedd finhakket hvitløk

2 ss sesamolje

4 ss kaldt vann

2 ss maizennamel

Rør sammen ingefær, hvitløk, riseddik, soyasaus, honning og sesamolje.

 

4 kyllingbryst i strimler

1 pk shitakesopp i terninger (eller aromasopp)

1 rødløk i strimler

2 bok choy i skiver

1 rød paprika i strimler

2 vårløk i strimler

2 ss sesamfrø

 

Brun sopp, kylling og rødløk i litt sesamolje blandet med rapsolje i en varm stekepanne til kyllingen er gyllen.

Hell over teryakisausen og rør godt.

La retten koke i 5 minutter. Tilsett bok choy og paprika og kok i 2 minutter til.

Serveres med ris eller nudler, som lages etter anvisning på pakken.

Du finner flere spennende japanske retter her:

https://aperitivomat.blogg.no/category/japansk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg