Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt bacon

Blomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Denne oppskriften med kylling er god og mettende og er passe til 4 personer.

Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt bacon

2 kyllingfileter i strimler

1 blomkål

1⁄2 finhakket løk

8 dl melk

2 hønsebuljongterning

2 dl fløte

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Litt frisk, finhakket persille

Fres kyllingstrimlene i litt smør i en stekepanne og la det småsteke til det er gjennomstekt.

Rens blomkål og del den i buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.

Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Legg i kylling, blomkål og persille.

Serveres med godt brød og kanskje litt sprøstekt bacon på toppen.

Du finner oppskrift på deilige baguetter her:

https://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html

Baguetter

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg