Tunfisk er en av mine favorittfisker. Den kan gjerne serveres til folk som ikke liker fisk, for den er ganske biffakig i konsistensen.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 – 900 g tunfisk i bifftykke skiver
Olivenolje
Salt
Pepper
Legg tunfisken i en pose og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt og la det ligge en times tid i kjøleskapet. Stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.
Du finner oppskrift på perfekt potetmos her:
http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 finhakket potte persille
2 fedd hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje.
Alt røres godt sammen. La det hvile i romtemperatur til resten av retten er klar.
Betemiks:
1 pk betemiks
2 ss smør
1 finhakket fedd hvitløk
1 ss grønnsaksfond
Bland alt i en kjele og la det dampe under lokk til betene har litt tyggemotstand.