800g fersk laksefilet
4 fedd hvitløk
1 rød chilli, finhakket
1 stor løk, finhakket
1/2 ts muskat
2 egg
saften av 1/2 lime
en god neve fersk persille, hakket
1 ss soyasaus
salt og pepper
Skjær laksen i små biter og bland den med finhakket hvitløk, chilli, muskat, løk, persille, egg, lime og soyasaus i en food prosessor. Kjør blandingen til en jevn masse. Tilsett salt og pepper. Stek i pannen, det er lurt å bruke en «stekering».
Serveres med salat, tomater og agurker i tillegg til burgerbrød, som du kan kjøpe ferdig, eller lage selv. Du finner oppskrift her:
http://aperitivomat.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html
og aioli, som du også kan kjøpe ferdig eller du finner oppskrift her:
http://aperitivomat.blogg.no/1498980736_aioli__hjemmelaget_er_lett__lage_og_smaker_aller_best.html