Kinesisk biffgryte

Denne oppskriften er passe til 4 personer:

 

750 g grytekjøtt av storfe

1,5 ss hvetemel

1 løk finhakket

1 løk i strimler

3 cm ingefær, finhakket

4 hvitløksfedd, finhakket

1/2 rød chilli, finhakket

1 ts kinesisk femkrydder

1 bunt strimlet vårløk

1 strimlet paprika

2 ss soyasaus

0,5 l kraft av storfe (eller fond + vann)

Salt, pepper, olje til steking

Krydre melet med salt og pepper. Skjær kjøttet i strimler og bland det med melet, så melet er godt fordelt.

Legg den finhakkede løken, ingefær, hvitløk og chilli i en foodprocessor og kjør til en jevn masse.

Stek kjøttet i omganger i en gryte, med olje så det får en fin skorpe på kjøttet.

Ta kjøttet ut av gryta og sett det til side. Hell løkmassen i gryta og stek under omrøring i ca. 5 minutter. Strø over 5-krydder og stek i ytterlig 1 minutt. Legg kjøttet tilbake i gryta, tilsett den strimlede løken, hell i kraft, soyasaus og halvparten av vårløken. Rør godt og la det småkoke et par timer eller mer, til kjøttet er mørt.

Smak til med soyasaus og pepper. Tilsett resten av vårløken og paprika og rør det inn før servering.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg