Meksikansk kebab med svin, storfe og kylling

 

300 g skinn og benfrie kyllinglår

300 g biff, f.eks. mørbrad

300 g svin ytrefilet

1/2 ss salt

1/2 ss svart pepper

1 ss paprikapulver

1 ss chilipulver

1 ss spisskummen

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 dl limesaft

2 lime til servering

2 store rødløk delt i to (4 halve)

1 rødløk i skiver

2 røde paprika i skiver, eller bland flere farger

2 ss olivenolje

Maistortillas

Guacamole

Rømme

Pico de gallo

3 grillspyd i treverk.

 

Skjær kjøttet i omtrent 3 cm tykke skiver. Legg bitene i hver sin bolle (en for hvert kjøttslag).

Bland godt sammen salt, pepper, paprikapulver, chilipulver, spisskmmen, hvitløk og limejuice. Fordel blandingen i de 3 bollene med kylling, biff og svinekjøtt og bland godt.

La kjøttet marinere i minimum 1 time, gjerne natten over.

Legg bakepapir i langpanna Legg 3 rødløkløkhalvdeler med kuttsiden ned, midt i panna i en trekant, stikk deretter et spyd midt i hver løk, så de står opp, slakt mot hverandre. Tre på et stykke kylling på et spyd, deretter et stykke biff på det andre, og et stykke svinekjøtt på det tredje. Gjenta med resten av kjøttet. Fest den siste løkhalvdelen på toppen av spydene, så den holder tårnene sammen.

Bake langt ned i ovnen på 150 grader i ca. 1½ time, til kjøttet er litt brunt på kantene.

Øk ovnstemperaturen til 230 grader. Legg resten av grønnsakene rundt kjøttet og risle over litt salt, pepper og olje. La alt bake i ca. 15 minutter til, så alt får fin farge.

Varm tortillaene som beskrevet på pakken.

Skjær kjøttet i strimler og legg det i tortillaen, legg på grønnsaker og topp med guacamole, rømme, lime og ev. pico de gallo.

Du finner oppskrift på guacamole her:

 http://aperitivo.blogg.no/1496560193_guacamole.html

Og en mer spennende variant her:

http://aperitivo.blogg.no/1528883541_guacamole__en_litt_mer_spennende_variant.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg