Laks med Pastis- og kjørvelsaus, gulrot- og blomkålpurè og mungobønner

Dette er en deilig rett. Mungobønnene kan fint erstatte poteter, men du kan gjerne bruke poteter, enten kokte eller båtpoteter i ovnen om du foretrekker det. Pastis- og kjørvelsaus gir en nydelig smak av anis.

Start med gulrot- og blomkålpureen:

4 gulrøtter

1 lite blomkålhode

2 ss grønnsaksfond

Fløte

Salt og pepper

Skrell og del gulrøtter i små terninger og blomkålen i små buketter. Legg det i en kjele og hell på fond og fløte, så det nesten dekker. La det koke langsomt opp og la det koke på lav varme til grønnsakene er møre. Kjør det jevnt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Laksen krydres med litt salt og pepper og kan bakes i litt smør i ovnen på 200 grader, til den er klar (ca 20 – 30 minutter, avhengig av størrelse).

Du finner oppskrift på mungobønner her:

http://aperitivomat.blogg.no/1516264229_mungobnner.html

Kjørvelsausen finner du oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1520917120_pastis_og_kjrvelsaus.html

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg