Sausen:
50 g smør
1 finhakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
3 dl riesling (hvitvin)
4 brune sukkerbiter
2 ss fiskefond
1 ss finhakket pepperrot
1 ss grov sennep
2 laurbærblader
4 dl fløte
Fres løken og hvitløken i smør, til løken er blank. Tilsett vinen og la det koke inn til 1/3. Tilsett sukker, fond, pepperrot, sennep, laurbærblader og fløte. La det koke til det får fin sausekonsistens. Smak til om det trenger pepper og salt.
Breiflabben deles i porsjonsstykker, saltes og pepres og legges i smurt, ildfast form, som settes i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.
Ovnsbakte betestrimler finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1497243235_ovnsbakte_betestrimler.html
Quinoaen:
Til 4 personer bruker du 2 dl quinoa og 4 dl vann. Skyll quinoaen og legg den i tørr, brennvarm kjele, til den skifter farge. Det går ganske fort. Tilsett litt smør og finhakket løk. Hell på vann og 2 ss grønnsaksfond og kok som forklart på quinoapakken.