Steinbit er en av mine favorittfisker og den gir mange muligheter for variasjon. Agurksatat er vanlig tilbehør til fisk, men prøv å gi gulrot samme behandling. Den er lett å få i tynne strimler med ostehøvel.
Sausen:
3 store, finhakkede sjalottløk
1 finhakket hvitløk
1 ts honning
1 ss dijonsennep
1 ss fiskefond
3 dl fløte
Salt og pepper
2 ss finhakket dill
Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, sennep, fond og fløte. La det koke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og Tilsett dill rett før servering.
Fisken:
Del steinbitfileten i porsjonsstykker og legg dem i en smurt, ildfast form. Bak dem i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.
Agurk- og gulrotsalat finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1505113542_agurk_og_gulrotsalat_deilig_tilbehr_til_fisk.html
Denne gangen har jeg skrelt agurken, men ellers er fremgangsmåten den samme.
Server med valgfrie poteter. Her har jeg servert med potetpurè, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html