Lammeskanker på seng av poteter, sopp, løk og rotgrønnsaker

 

 

Lammeskanker

1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse

2 rødløk i båter

6 poteter i små terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

2 store gulrøtter i små terninger

1 persillerot i små terninger

1/2 sellerirot i små terninger

2 ts lammekrydder

4 ss lammefond

2 dl hvitvin eller rødvin

2 ts pepper

4 kvister oregano

Legg poteter og grønnsaker i en ildfast form. Krydre lammet med lammekrydder, salt og pepper og legg det på toppen av grønnsakene. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i ca. 1 timer. Skru ned til 100 grader og la det stå i 3 timer, eller mer. Ta av folien, når det nærmer seg servering, skru opp til 200 grader og stek til det får fin farge.

Server med potetpuré, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg