Hjortesuppe

Hjortesuppe smaker deilig en mørk høstkveld eller en kald vinterdag. Jeg har brukt kraft jeg hadde i fryseren, men du kan også bruke viltfond, som du får kjøpt i matbutikken.

1/2 sellerirot i terninger

4 gulrøtter i skiver

1/2 purre i strimler

1 finhakket løk

600 g forpart av hjort, f.eks. høyrygg delt i terninger

4 laurbærblader

4 kvister timian

4 kvister rosmarin

Salt og pepper

2 ss olivenolje

4 fedd finhakket hvitløk

1 liter hjortekraft, eller viltfond og vann

4 poteter i terninger

Salt og pepre kjøttet og brun det i en gryte med løken i litt olje. Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Hell på mer kraft så kjøttet og grønnsaker dekkes. Kok opp og skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til medium og sett på lokk. La suppen småkoke i to timer eller mer, til kjøttet er mørt. Tilsett potetterningene og la suppen trekke på samme temperatur til potetene er kokt.

Serveres med flatbrød eller annet godt brød, som f.eks. valnøttbrød, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1482916118_.html

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg