Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata

Beregn 200 g tunfisk per person. Den krydres på begge sider med salt og pepper og grilles 2 minutter på hver side.

Quinoa:

Bruk mengdene med quinoa og vann som står på pakken.

Finhakk 1 løk og fres den i olje. Tilsett quinoaen og fres litt tilo, under omrøring. Tilsett vannet og en liten skvett grønnsaksfond. Sett på lokk og la det koke til vannet er borte.

Smørdampa rotstrimler:

1 pakke rotstrimler (fås kjøpt i matbutikken)

1 ss smør

Salt og pepper

Smelt smøret. Tilsett strimlene. Rør rundt og sett på lokk. La strimlene stå på lav varme i et par minutter. Smak ril med salt og pepper.

Gremolata:

Bland 1 finhakket potte dill, 1 potte persille og 2 fedd hvitløk med 1 glass kapers og 2 finstrimlede vårløk. Tilsetter 2 dl. mangoeddik, 1 dl sitronolje og 1 dl olivenolje. Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg