Marokkansk kylling

Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding. Du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

1 stk hel kylling

2 ss ras el hanout

1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

1 ts malt kanel

1 ts finhakket chili (eller fra tube)

1 ts hvitløk (eller fra tube)

2 ss olivenolje

1 dl vann

Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingen og maser krydderblandingen godt inn i kyllingen.

Legg kyllingen i en ildfast form og tilsett vann.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek kyllingen på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta den ut og la den hvile i cirka ti minutter, sett ovnen på grill og grill kyllingen i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.

Spar saften fra kyllingen til couscousen.

Dressing:

Saften av 1 sitron

1 dl kyllingkraft fra stekingen

1 ss honning

1 ts paprikapulver

5 ts cayenne

1/2 ts salt

1/2 ts nykvernet pepper

Alt blandes og settes til side.

 

Couscous:

250 g couscous

0.5 ts gurkemeie

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

3 dl vann

8 tørkede fiken, i terninger

8 tørkede aprikoser i terninger

8 dadler terninger

2 vårløk, i skiver

4 ss cashewnøtter, grovhakkede

2 ss finhakket, frisk koriander

Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Tilsett vann og tørkede frukter i en liten kjele, kok opp.

Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander.

Bland forsiktig og legg kyllingen oppå.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg