Ceviche av laks (Salma)

Ceviche er en deilig meksikansk rett, som jeg bruker enten som forrett, eller som del av et tapasmåltid. Her har jeg brukt laks, men det går også fint med andre fiskeslag, som torsk eller kveite. Det skjer en kjemisk reaksjon mellom limen og fisken, som gjør at fisken “koker” og ikke virker rå lenger etter en stund.

200 g laks

4 lime

1 neve finhakket, frisk koriander

½ rød chili

¼ ts salt

¼ ts sort pepper

Del laksen i små terninger på ca. ½ x ½ cm.

Press limesaften over fisken. Bland inn finhakket chili og koriander. La det stå og koke i ca. ½ – 1 time. Smak til med salt og pepper. Server med frisk grønn salat og litt godt brød.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg