Lasagne kylling Alfredo er en deilig pastarett av kylling. Om du liker det, kan du legge spinat mellom lagene. Den smaker nydelig med en salat til. Denne oppskriften passer til 6 personer.
6 kyllingbryst
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts hvitløkspulver
4 ss rapsolje
3 knuste hvitløksfedd
1 finhakket løk
5 dl fløte
1 dl reven parmesan
2 dl finhakket persille
10 lasagneplater
5 dl reven mozarella
6 baconskiver, sprøstekte
Skjær hvert kyllingbryst i to på langs og dryss over litt salt, pepper og hvitløkpulver på begge sider av hvert kyllingbryst. Varm oljen i en stor panne over høy varme, stek kyllingen i ca. 1 minutt på hver side. Ta dem ut av pannen. Legg i hvitløk og løk i den samme oljen. Rør hele tiden, til blandingen har fått litt farge. Tilsett fløten, rør til det begynner å koke. Tilsett parmesan og persille og kok i 1 minutt.
Hell ca. 1/4 av sausen i en ildfast form (helst rektangulær, som passer til pastaplatene. Legg i et lag med lasagneplater. Hell over litt mer saus, så det dekker platene. Fordel deretter halvparten av kyllingbrystene. Dryss på halvparten av mozzarellaen, etterfulgt av halvparten av baconet. Gjenta lagene en gang til, start med lasagneplatene, deretter saus, kylling, bacon og mozzarella.
Stek på 180 grader i 30-40 minutter og osten er gyldenbrun.
Både så og hørtes godt ut :)) Fint med litt matinspirasjon ..for man lager jo ofte det samme om og om igjen..