Blåskjell kan varieres i det uendelige. Jeg lager stadig nye varianter. Denne smaker godt av Italia og er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta.
2 kg blåskjell
4 finhakkede løk
4 finhakkede fedd hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
4 ss fiskefond
1 fl. hakkede tomater (Mutti)
1 glass hakkede, soltørkede tomater
1 lite glass oliven
Reven peccorino (eller parmesan)
Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1481126030_foccacia.html
Jeg har aldri turt å smake på blåskjell…. Men gud så godt det så ut!
Rørleggerfrue: En gang må være den første. Smaker kjempegodt ?