Gazpacho

Gazpacho er en deilig, kald, spansk suppe. I vår familie synes ca. halvparten at det smaker nydelig og resten er ikke så begeistret. Når jeg skal servere det til gjester som ikke har smakt før, serverer jeg det ofte i shotglass, så de kan smake, uten å måtte sette igjen så mye, om de ikke liker det.

1 agurk

1 rød paprika

1⁄2 rød chili

4 fedd finhakket hvitløk

1 boks hakkede tomater (Mutti)

1 ts tomatpuré

1 ts pepper

1 ts salt

5 dl iskaldt vann

3 ss rødvinseddik

2 ss olivenolje

1 gul paprika

1⁄2 potte frisk basilikum

2 ss olivenolje

Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. Tilsett alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.

Kjør grønnsakene med stavmikser mens du tilsetter iskaldt vann.

Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket paprika, agurk, urter og litt olivenolje.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg