Daimkake

Daimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noen dager i kjøleskapet.

Denne kaken bruker jeg som dessert. Den er “kvalmt” god. Oppskriften fyller en langpanne  på 30×40 cm og kan oppbevares i kjøleskapet i inntil tre dager.

Bunn:

6 eggehviter

250 g melis

120 g mandler

80 g hasselnøtter

1 ts bakepulver

150 g daim

 

Kremen:

6 eggeplommer

150 g sukker

2 dl kremfløte

Frrø av 1 vaniljestang

125 g smør

 

Pynten:

100 g kokesjokolade

100 g melkesjokolade

1 ss delfiafett

250 g daim

 

Bunn:

Pisk eggehviter stive. Tilsett litt og litt melis, til du har en blank og hvit marengs.

Finhakk mandler og hasselnøtter og vend dem forsiktig inn i marengsen. Grovhakk daim og vend den inn også.

Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Ikke bre marengsen helt ut til kanten, den kommer til å vokse litt under steking. Avkjøles i pannen.

 

Kremen:

Varm eggeplommer, sukker, kremfløte og frøene fra en vaniljestang i en kasserolle, mens du rører. Kremen skal ikke koke, men småboble slik at kremen tykner. Rør til du har en krem med konsistens som litt tykk yoghurt. Kremen vil tykne mer under avkjøling.

Sil kremen over i en stor bolle, og la den kjøle til romtemperatur på kjøkkenbenken.

Når eggekremen er romtemperert, tilsetter du romtemperert smør i små terninger mens du pisker. Rør til du har en glatt krem.

Bre over den avkjølte bunnen.

 

Pynt:

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt sammen med delfiafett på lav varme over vannbad.

Ringle smeltet sjokolade over kaken.

Knus daim i mindre biter, og strø over kaken.

Settes i kjøleskap en time eller to før servering.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg