Overdådig eplekake

Denne kaken er mektig, smakfull og passer perfekt sammen med iskrem til dessert. Den smaker helt fantastisk når den fortsatt er lunken. 

400 g sukker 

400 g smør 

400 g hvetemel 

7 egg 

2 ts bakepulver 

2 ts vaniljesukker 

1,5 dl melk 

12 eple faste, kuttet i terninger

2 dl rosiner 

Topping: 

Kanel 

Mandelflak

Perlesukker

Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør eller margarin. Rør inn ett og ett egg.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken. Røre inn epler og rosiner til slutt. Røren fordeles i en langpanne kledd med bakepapir, ca. 25 x 36 cm. Dryss på kanel, mandelflak og perlesukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.

Du finner oppskrift på deilig vaniljeis her:

http://aperitivo.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html

 

Siste innlegg