Overdådig eplekake

Denne kaken er mektig, smakfull og passer perfekt sammen med iskrem til dessert. Den smaker helt fantastisk når den fortsatt er lunken.

400 g sukker

400 g smør

400 g hvetemel

7 egg

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1,5 dl melk

12 eple faste, kuttet i terninger

2 dl rosiner

Topping:

Kanel

Mandelflak

Perlesukker

Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør eller margarin. Rør inn ett og ett egg.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken. Røre inn epler og rosiner til slutt. Røren fordeles i en langpanne kledd med bakepapir, ca. 25 x 36 cm. Dryss på kanel, mandelflak og perlesukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.

Du finner oppskrift på deilig vaniljeis her:

http://aperitivomat.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg