Bakt laks med teryiakisaus, spinat og mangosalat

Jeg er veldig glad i japansk mat og denne retten er absolutt en av favorittene mine.

800 g laksefilet 

2 dl teriyakisaus 

4 fedd finrevet hvitløk 

2 ts ingefær finrevet fersk 

1 finhakket rød chili 

 200 g spinat 

1/2 agurk

1 mango, renset og delt i terninger 

salt og nykvernet pepper 

jasminris 

frisk mynte 

frisk koriander

Kok risen etter anvisning på pakken.

Bland teriyakisausen sammen med 3 finrevne hvitløkfedd, ingefær og chili.

Del laksen i passe porsjonsstykker og legg laksestykkene i en ildfast form, smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med litt av sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Varm en stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og resten av hvitløken og rør til spinat akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.

Server den bakte laksen med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp over litt ekstra saus, finhakket chili og sesamfrø.

8 kommentarer

Siste innlegg