Jeg er veldig glad i japansk mat og denne retten er absolutt en av favorittene mine.
800 g laksefilet
2 dl teriyakisaus
4 fedd finrevet hvitløk
2 ts ingefær finrevet fersk
1 finhakket rød chili
200 g spinat
1/2 agurk
1 mango, renset og delt i terninger
salt og nykvernet pepper
jasminris
frisk mynte
frisk koriander
Kok risen etter anvisning på pakken.
Bland teriyakisausen sammen med 3 finrevne hvitløkfedd, ingefær og chili.
Del laksen i passe porsjonsstykker og legg laksestykkene i en ildfast form, smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med litt av sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Varm en stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og resten av hvitløken og rør til spinat akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.
Server den bakte laksen med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp over litt ekstra saus, finhakket chili og sesamfrø.
Dette så godt ut:) Takk for tips.
ser jo helt nydelig ut 😀
Det så skikkelig digg ut!!
Det så utrolig godt ut!
Dette så fantastisk ut! Kanskje jeg må lage denne neste uke 🙂
Ser supergodt ut!
mmm… mango i salat høres kjempe godt ut. det ser veldig godt ut alt sammen egentlig, men jeg er ikke veldig fan av klissete sauser. er denne det? 🙂
Cathrine Ruth: Den er ganske tyktflytende, men om du kun smører et tynt lag på fisken, blir det mer som en marinade enn en saus ?