Kinesisk BBQ-kylling

Jeg liker å lage kinesisk mat. Den smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da).

Start med marinaden:

5 finhakkede hvitløksfedd

1 cm finhakket fersk ingefær

2,5 dl hoisin sauce

1,75 dl sherry wine

1,75 dl soyasaus

1,75 dl sukker

1⁄2 ts chinese fivespicekrydder

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst. 

500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.

1 strimlet løk

1 strimlet rødløk

1 boks bambusskudd

1 boks ananas

1 boks vannkastanjer

2 strimlede paprika

Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.

Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minuter. Serveres med ris eller nudler.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg